Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Waarom deze aanpak van tinnitus niet succesvol is

Ook al is er nog steeds geen oplossing voor tinnitus, er bestaan wel benaderingen die de hinder van tinnitus aanzienlijk kunnen verminderen. Met dit idee in ons achterhoofd, hopen we dat tinnituspatiënten steeds minder vaak de boodschap te horen krijgen "je moet leren leven met jouw tinnitus ".

Het is belangrijk dat iemand met tinnitus begrijpt wat de mogelijke oorzaken van tinnitus zijn, wat de verbanden zijn met bijvoorbeeld gehoorverlies, en voldoende geïnformeerd is welke behandelmethoden ter beschikking gesteld kunnen worden.

Maren Stropahl, Expert Audiological Health Services bij Sonova, heeft een artikel gepubliceerd in de Hearing Review. Hierin biedt ze een overzicht van klinische richtlijnen, het laatste onderzoek naar tinnitusmanagement en bewezen therapieën die tinnitus kunnen verlichten zoals cognitieve gedragstherapie, geluidstherapie, de hulp van een hoortoestel en neuromodulatie.

Een belangrijke conclusie is:
De best mogelijke behandeling voor mensen met tinnitus, is een behandeling die individueel wordt afgestemd en in samenspraak is met een multidisciplinair netwerk van verschillende specialisten.


Lees hier het volledige artikel 

https://hearingreview.com/hearing-loss/tinnitus/tinnitus-therapy/why-the-one-size-fits-all-approach-to-tinnitus-is-not-successful 
 

De best mogelijke behandeling voor mensen met tinnitus, is een behandeling die individueel wordt afgestemd en in samenspraak is met een multidisciplinair netwerk van verschillende specialisten

Meer nieuws: