Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Dit jaar vierden we de 75ste verjaardag van Lapperre. Al 75 jaar begeleiden we met veel passie en gedrevenheid uw patiënten bij de zoektocht naar de meest gepaste hooroplossing. We vieren dit graag met uw patiënten alsook met u. Daarom organiseerden we dit najaar een symposium voor NKO-artsen met verschillende interessante internationale sprekers in het teken van ‘Well-hearing is well-being’. 

Prof. Stefan Launer (SW), Vice President Audiology & Health Innovation Sonova

Gehoorzorg wordt meer en meer in een bredere context bekeken waarbij gehoor zowel een invloed heeft op het fysieke, cognitieve en sociaal-emotionele domein. 

Tijdens deze presentatie gaan Prof. Launer dieper in op de laatste twee domeinen. De voordelen van hoortoestellen gaan verder dan uitsluitend het verbeteren van de communicatie. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat hoortoestellen de hersenen fit houden en dus een positieve invloed hebben op de cognitieve achteruitgang.

Er kan ook een positieve impact opgemerkt worden op vlak van sociale activiteit waarbij er een uitbreiding is van de diversiteit van het sociale netwerk met een verminderde eenzaamheid tot gevolg. 

Prof. Launer sluit zijn presentatie af met de oproep om tijdens het fitting proces, naast de verbetering van het gehoor, ook meer aandacht te besteden aan deze verschillende domeinen. Hij spreekt dan ook liever over een holistische gehoorinterventie i.p.v. uitsluitend over hoortoestellen om de nadruk te leggen op de ondersteuning die de zorgverlener extra bieden op verschillende domeinen. 

Prof. Stefan Launer (SW), Vice President Audiology & Health Innovation Sonova