Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Dit jaar vierden we de 75ste verjaardag van Lapperre. Al 75 jaar begeleiden we met veel passie en gedrevenheid uw patiënten bij de zoektocht naar de meest gepaste hooroplossing. We vieren dit graag met uw patiënten alsook met u. Daarom organiseerden we dit najaar een symposium voor NKO-artsen met verschillende interessante internationale sprekers in het teken van ‘Well-hearing is well-being’. 

Dr. Hashir Aazh (UK) Audiologist, Specialist in Tinnitus, Hyperacusis Misophonia Rehabilitation

Cognitieve gedragstherapie bestaat hierbij uit 14 sessies waarbij de eerste 10 sessies op wekelijkse basis doorgaan. Tijdens de eerste sessies zal voornamelijk de initiële reactie van de persoon alsook de herhaaldelijke reactie op de tinnitus onder de vorm van een vicieuze cirkel in kaart worden gebracht. Vervolgens zal getracht worden deze vicieuze cirkel te doorbreken, steeds in aanwezigheid van de trigger (tinnitus). Deze aanpassing in het denken moet geleerd en geoefend worden vandaar dat er in deze behandeling verschillende follow-up sessies voorzien worden. 

Tijdens volgende sessies worden ook vermijdingsgedrag en rituelen besproken. Daarnaasr zal de correctheid van de gedachten getoetst worden aan de hand van het SEL-model (Stop avoidance, Exposure, Learn from it). 

Een belangrijk doel van de cognitieve gedragstherapie is dat de patiënt opnieuw zijn/haar leven kan opnemen in de aanwezigheid van de tinnitus. 

Dr. Hashir Aazh (UK) Audiologist, Specialist in Tinnitus, Hyperacusis Misophonia Rehabilitation